TotalFlex opskrifter - N°3 Suppe

Løsning

N°3.1 Blomkålssuppe med sennep

Ingredienser: til 4 personer

- 1 blomkål

- 20 g smør

- 1 porre (kun den hvide del)

- 2 løg

- 1 spsk Ras el hanout

- 2 spsk blød sennep

- 2 L grøntsagsfond

- 200 ml fløde

PYNT

- 200 g blomkålsbuketter

- 1 spiseskefuld smør

- 1 tsk Ras el hanout

FORBEREDELSER

- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft

- Sæt marmiten på bålet og lad smørret smelte deri

- Steg grøntsagerne godt

- Tilsæt Ras el hanout og sennep og fortsæt med at farve i 1 minut

- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter

- Bland suppen til den er pæn og jævn

- Tilsæt fløden til sidst (må ikke koge mere)

- Afslut med salt og peber

PYNT

- Smelt smørret i en gryde

- Tilsæt blomkål og Ras el hanout og lad det farve flot

- Afslut med groft salt

(Du kan også bruge smørret fra panden til at gøre suppen færdig)

N°3.2 Tomatsuppe med ristede cherrytomater

Ingredienser: til 4 personer

- 1 kg tomater

- 2 spsk tomatkoncentrat

- 20 g smør

- 1 fed hvidløg

- 2 løg

- 1 porre

- 5 stilke hvid selleri

- 1 L grøntsagsfond

- 2 grene timian

- 1 knivspids røget paprika


PYNT

- 200 gr cherrytomater

- 1 spsk olie

- 1 tsk balsamicoeddike

- Et par persilleblade

FORBEREDELSER

- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft

- Sæt marmiten på og lad smørret smelte

- Steg løg og hvidløg til det får farve

- Tilsæt nu også resten af grøntsagerne og tør godt om i gryden

- Tilsæt tomatpuré og timian og lad det farve i yderligere 2 minutter

- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter

- Bland suppen til den er pæn og jævn

- Afslut med salt og peber

PYNT

- Kom cherrytomater og olie i en gryde og sæt på høj varme

- Når disse åbner sig, tilsæt balsamicoeddike

- Sluk for varmen og lad det hvile i 2 minutter

- Afslut med persille

N°3.3 Græskarsuppe med ristede jordnødder

Ingredienser: til 4 personer

- 1 butternut squash

- 3 gulerødder

- 20 g smør

- 2 løg

- 1 porre

- 20 g ingefær

- 200 ml grøntsagsfond

- 2 kviste timian

- 1 laurbærblad

PYNT

- 100 g jordnødder

- 1 spsk olie

- 100 g tern græskar

- 1 spiseskefuld garam masala

FORBEREDELSER

- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft

- Sæt marmiten på bålet og lad smørret smelte deri

- Tilsæt grøntsagerne

- Tilsæt nu bouillon, timian, laurbærblad og ingefær og kog i 45 minutter

- Fjern timian og laurbærblad fra suppen

- Bland suppen til den er pæn og jævn

- Afslut med salt og peber

PYNT

- Varm panden op med olien i

- Tilsæt græskar og peanut og lad det simre

- Rør masalaen i og sluk for varmen

N°3.4 Ærtesuppe med agurk og chilipeber

Ingredienser: til 4 personer

- 800 g ærter

- 2 agurker

- 20 g smør

- 1 fed hvidløg

- 2 løg

- 1 L grøntsagsfond

- 200 ml fløde

PYNT

- Strimler af agurk

- 1 chilipeber

- 3 spiseskefulde olie

FORBEREDELSER

- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft

- Ord: agurken bruges også til pynt

- Sæt marmiten over varmen og lad smørret smelte deri

- Steg grøntsagerne godt

- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter

- Bland suppen til den er pæn og jævn

- Tilsæt fløden til sidst (må ikke koge mere)

- Afslut med salt og peber

PYNT

- Lad olien varme op i en gryde

- Tilsæt finthakket chilipeber (uden kerner) og lad det simre i 2 minutter ved svag varme

- Afslut med groft salt

- Skræl agurken med en skræller, indtil du når frøene

- Brug strengene til at afslutte

- (Brug olien fra panden)

N°3.5 Broccolisuppe med wasabi

Ingredienser: til 4 personer

- 2 broccoli

- 20 g smør

- 150 g kikærter

- 2 løg

- 1 porre

- 3 stilke grøn selleri

- 1,5 L grøntsagsfond

- 2 teskefulde wasabi

PYNT

- Broccolibuketter

- 2 spsk sesamolie

- 50 g kikærter

- 1 tsk hvid sesam

- 1 tsk sort sesam

FORBEREDELSER

- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft

- Sæt marmiten over vamen og lad smørret smelte deri

- Steg grøntsagerne godt

- Rør wasabien i

- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter

- Bland suppen til den er pæn og jævn

- Afslut med salt og peber

PYNT

- Lad sesamolien varme op i en gryde

- Tilsæt broccolibuketter, kikærter og sesamfrø

- Afslut med groft salt

- Lad dette bage ved lav ild i to minutter

- (Brug olien fra panden)

N°3.6 Rødbedesuppe med feta

Ingredienser: til 4 personer

- 1 kg rødbeder

- 20 g smør

- 2 løg

- 1 porre

- 3 hvide selleri

- 1,5 L grøntsagsfond

- 2 kviste timian

- 2 kviste salvie

- 2 kviste laurbærblad

- 200 ml fløde

PYNT

- 1 kogt rødbede

- 100 g fetaost

- 3 forårsløg

FORBEREDELSER

- Obs: Gem 1 hel rødbede

- Sæt marmiten over varmen og lad smørret smelte deri

- Steg grøntsagerne godt

- Tilsæt timian, salvie og laurbærblad (du kan binde dem sammen med en snor)

- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter

- Fjern krydderurterne og hele rødbeden

- Bland suppen til den er jævn

- Tilsæt fløden til sidst (må ikke koge mere)

- Afslut med salt og peber

PYNT

- Skær den kogte rødbede i tern

- Smuldr fetaen

- Skær forårsløget i smalle, lange strimler

- Riv citronskal over suppen

Var denne artikel hjælpsom?