TotalFlex opskrifter - N°3 Suppe
Løsning
N°3.1 Blomkålssuppe med sennep
Ingredienser: til 4 personer
- 1 blomkål
- 20 g smør
- 1 porre (kun den hvide del)
- 2 løg
- 1 spsk Ras el hanout
- 2 spsk blød sennep
- 2 L grøntsagsfond
- 200 ml fløde
PYNT
- 200 g blomkålsbuketter
- 1 spiseskefuld smør
- 1 tsk Ras el hanout
FORBEREDELSER
- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft
- Sæt marmiten på bålet og lad smørret smelte deri
- Steg grøntsagerne godt
- Tilsæt Ras el hanout og sennep og fortsæt med at farve i 1 minut
- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter
- Bland suppen til den er pæn og jævn
- Tilsæt fløden til sidst (må ikke koge mere)
- Afslut med salt og peber
PYNT
- Smelt smørret i en gryde
- Tilsæt blomkål og Ras el hanout og lad det farve flot
- Afslut med groft salt
(Du kan også bruge smørret fra panden til at gøre suppen færdig)
N°3.2 Tomatsuppe med ristede cherrytomater
Ingredienser: til 4 personer
- 1 kg tomater
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 20 g smør
- 1 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 porre
- 5 stilke hvid selleri
- 1 L grøntsagsfond
- 2 grene timian
- 1 knivspids røget paprika
PYNT
- 200 gr cherrytomater
- 1 spsk olie
- 1 tsk balsamicoeddike
- Et par persilleblade
FORBEREDELSER
- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft
- Sæt marmiten på og lad smørret smelte
- Steg løg og hvidløg til det får farve
- Tilsæt nu også resten af grøntsagerne og tør godt om i gryden
- Tilsæt tomatpuré og timian og lad det farve i yderligere 2 minutter
- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter
- Bland suppen til den er pæn og jævn
- Afslut med salt og peber
PYNT
- Kom cherrytomater og olie i en gryde og sæt på høj varme
- Når disse åbner sig, tilsæt balsamicoeddike
- Sluk for varmen og lad det hvile i 2 minutter
- Afslut med persille
N°3.3 Græskarsuppe med ristede jordnødder
Ingredienser: til 4 personer
- 1 butternut squash
- 3 gulerødder
- 20 g smør
- 2 løg
- 1 porre
- 20 g ingefær
- 200 ml grøntsagsfond
- 2 kviste timian
- 1 laurbærblad
PYNT
- 100 g jordnødder
- 1 spsk olie
- 100 g tern græskar
- 1 spiseskefuld garam masala
FORBEREDELSER
- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft
- Sæt marmiten på bålet og lad smørret smelte deri
- Tilsæt grøntsagerne
- Tilsæt nu bouillon, timian, laurbærblad og ingefær og kog i 45 minutter
- Fjern timian og laurbærblad fra suppen
- Bland suppen til den er pæn og jævn
- Afslut med salt og peber
PYNT
- Varm panden op med olien i
- Tilsæt græskar og peanut og lad det simre
- Rør masalaen i og sluk for varmen
N°3.4 Ærtesuppe med agurk og chilipeber
Ingredienser: til 4 personer
- 800 g ærter
- 2 agurker
- 20 g smør
- 1 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 L grøntsagsfond
- 200 ml fløde
PYNT
- Strimler af agurk
- 1 chilipeber
- 3 spiseskefulde olie
FORBEREDELSER
- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft
- Ord: agurken bruges også til pynt
- Sæt marmiten over varmen og lad smørret smelte deri
- Steg grøntsagerne godt
- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter
- Bland suppen til den er pæn og jævn
- Tilsæt fløden til sidst (må ikke koge mere)
- Afslut med salt og peber
PYNT
- Lad olien varme op i en gryde
- Tilsæt finthakket chilipeber (uden kerner) og lad det simre i 2 minutter ved svag varme
- Afslut med groft salt
- Skræl agurken med en skræller, indtil du når frøene
- Brug strengene til at afslutte
- (Brug olien fra panden)
N°3.5 Broccolisuppe med wasabi
Ingredienser: til 4 personer
- 2 broccoli
- 20 g smør
- 150 g kikærter
- 2 løg
- 1 porre
- 3 stilke grøn selleri
- 1,5 L grøntsagsfond
- 2 teskefulde wasabi
PYNT
- Broccolibuketter
- 2 spsk sesamolie
- 50 g kikærter
- 1 tsk hvid sesam
- 1 tsk sort sesam
FORBEREDELSER
- Rens alle grøntsagerne og hak dem groft
- Sæt marmiten over vamen og lad smørret smelte deri
- Steg grøntsagerne godt
- Rør wasabien i
- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter
- Bland suppen til den er pæn og jævn
- Afslut med salt og peber
PYNT
- Lad sesamolien varme op i en gryde
- Tilsæt broccolibuketter, kikærter og sesamfrø
- Afslut med groft salt
- Lad dette bage ved lav ild i to minutter
- (Brug olien fra panden)
N°3.6 Rødbedesuppe med feta
Ingredienser: til 4 personer
- 1 kg rødbeder
- 20 g smør
- 2 løg
- 1 porre
- 3 hvide selleri
- 1,5 L grøntsagsfond
- 2 kviste timian
- 2 kviste salvie
- 2 kviste laurbærblad
- 200 ml fløde
PYNT
- 1 kogt rødbede
- 100 g fetaost
- 3 forårsløg
FORBEREDELSER
- Obs: Gem 1 hel rødbede
- Sæt marmiten over varmen og lad smørret smelte deri
- Steg grøntsagerne godt
- Tilsæt timian, salvie og laurbærblad (du kan binde dem sammen med en snor)
- Hæld nu bouillon i og kog i 45 minutter
- Fjern krydderurterne og hele rødbeden
- Bland suppen til den er jævn
- Tilsæt fløden til sidst (må ikke koge mere)
- Afslut med salt og peber
PYNT
- Skær den kogte rødbede i tern
- Smuldr fetaen
- Skær forårsløget i smalle, lange strimler
- Riv citronskal over suppen